Bezoek ook Vestia Kachels

Vestia warmtetechniek...

als het idee van zelfvoorzienend verwarmen jou in vuur en vlam zet.

LEKKER LEVEN MET EIGEN WARMTE

Ga je, gericht op de toekomst, op duurzame manier  (ver)bouwen? Of heb je die wens? 
Dan gaat wellicht je interesse uit naar een verwarmingsconcept waarmee je je huis zonder gas, en naar behoefte, kunt verwarmen. 

Vestia warmtetechniek richt zich specifiek op het realiseren van toekomst bestendige verwarmingssystemen met gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Van warmtepomp, in combinatie met cv-haard, tot aan een complete combinatie van warmte opwekkers met een centrale systeemopslag;
een warmte verdeelcentrale.

Waar functionaliteit en aangenaam genieten elkaar treffen.

 

 

CV haard met warmtepomp

CV haard met warmtepomp

Het is de combinatie van een warmtepomp met een houtkachel; een zogenoemde watervoerende haard, cv haard of -kachel, die zorgt voor de meest efficiëntie en een zo laag mogelijk energie verbruik.
Want wanneer de buitentemperatuur laag is, zorgt de combinatie met een individuele houthaard of -kachel ervoor dat het elektriciteitsverbruik van de warmtepomp laag blijft.
Dit door de verwarmende functie van de warmtepomp extra te ondersteunen.
Zo worden, met behulp van de houtkachel, het rendementstekort van de warmtepomp gecompenseerd en de elektriciteitskosten verlaagd.
Bovendien komt het de levensduur van de warmtepomp ten goede, omdat deze niet extreem en extra wordt belast.


Biomassaverwarming

Biomassaverwarming

Biomassaverwarming is een duurzame manier om je huis gasloos te verwarmen. Dé emissiearme warmte opwekkers met hernieuwbare energie middels hout of pellets.
Gestookt op een van deze hernieuwbare, natuurlijke brandstoffen, verwarmt een biomassaketel het water in de cv leidingen en daarmee de radiatoren en/of vloerverwarming in je huis.
De elektronische techniek in de biomassaketel, op hout of pellets, zorgt voor controle en regulatie van zijn eigen vermogen.
En met een vloeroppervlak van ongeveer 1 m² past de compacte hout- of pelletketel al snel in een woonhuisruimte.

Heatpipes thermische panelen

Heatpipes thermische panelen

Dé hybride combinatie van elektrische en thermische zonne-energieopwekking, die zorgt voor productie van warm water en elektriciteit.
Naast die dubbele energieopwekking, van warm water en elektriciteit, zit de grote efficiëntie van heatpipes in het feit dat ze al warmte generen bij (diffuus) daglicht.
Dat betekent een hoger energierendement en goeie energie opbrengst, zelfs bij minder zonlicht. Het systeem geeft daarmee op bewolkte dagen nog veel warmte af.
Heatpipes als zonneboilersysteem zijn de ideale mogelijkheid om het hele jaar door aan grote behoefte van warmte, in de vorm van warm water en/of verwarming, te voldoen voor bijvoorbeeld een zwembad, wellness of sauna.

Warmteverdeelcentrale

Een uniek, persoonlijk afgestemd verwarmingssysteem ontstaat wanneer we verschillende warmtegeneratoren, voor verbruikers als vloerverwarming, radiatoren, warm water of zelfs zwembad of wellness, gaan combineren.

Een geavanceerde hydraulische box maakt dit mogelijk. Het is een uit te breiden systeem dat op intelligente wijze de moderne verwarming regelt door gebruik en combineren van hernieuwbare energiebronnen.

Het is de betrouwbare verwarmingscentrale die ook complexe verwarmingstechnieken mogelijk maakt, middels een systeemgeheugen (buffervat) en ondersteund door een touchscreen besturingsscherm.

Op deze manier wordt de juiste hoeveelheid water door de ingebouwde platenwarmtewisselaar alleen verwarmt wanneer nodig, en tot de juiste temperatuur. Zo zijn er dus mogelijkheden om meerdere badkamers en wellnessruimtes naast elkaar van warm water te voorzien zonder dat zich temperatuurschommelingen voordoen bij gebruik tegelijkertijd.

Warmteverdeelcentrale

Hoe een verwarmingssysteem jouw huis kan verwarmen?..

Dat start vrijblijvend met een kop koffie in onze inspiratieruimte waar we, middels een systeem in werking, het principe en mogelijkheden kunnen toelichten.
Vervolgens brengen we in kaart wat wensen en specifiek gerichte mogelijkheden zijn. 

Vanuit onze technische kennis en gecertificeerde expertise zetten we in op het creëren van een haard- cq verwarmingsconcept dat volledig aansluit bij de functionele verwarmingsbehoefte voor je woning én ,waar mogelijk, persoonlijke interieurwensen. 

Daarin maken gebundelde krachten, in samenwerking met architecten, interieurontwerpers, -bouwers en aannemers, soms nog meer mogelijk.
Dat maakt jouw project uniek en...

..klaar voor de toekomst, waarin warmte en gezelligheid functioneel en aangenaam tot elkaar komen. 

 

Om enig idee te geven hoe het er in de praktijk uit kan zien, en wat mogelijkheden zijn, delen we graag wat (locatie) inspiratie.