Bezoek ook Vestia Warmtetechniek
Faber Blokhus laag

Onderhoud gashaard

Regelmatig onderhoud van je gashaard of gaskachel is essentieel om ervoor te zorgen dat jouw haard zo lang mogelijk mee gaat. De kans op storingen wordt beperkt, het toestel blijft veilig in gebruik en onderdelen slijten minder snel.

GASHAARD OF - KACHEL DESKUNDIG ONDERHOUDEN

Je kunt zelf ook het nodige doen om de conditie van de gashaard of -kachel optimaal te houden. Het is verstandig om aandacht te hebben voor het volgende en op tijd service of onderhoud te (laten) verrichten:

Batterijen jaarlijks vervangen

Batterijen jaarlijks vervangen

Voorkom dure reparaties vanwege lekkende batterijen, wanneer de haard langere tijd niet gebruikt wordt. Haal batterijen tijdelijk uit de zender/ontvanger of vervang batterijen jaarlijks.

Gebruik merkbatterijen

Gebruik merkbatterijen

Gebruik van merkbatterijen (géén oplaadbare!) voorkomt dat de zender en/of ontvanger het snel af laten weten. Slechte ontsteking van de haard wordt vaak opgelost met vervangen van batterijen.

Onregelmatig vlambeeld

Onregelmatig vlambeeld

Een onregelmatig vlambeeld kan signaal zijn van verstopping. De vlammen branden dan bijvoorbeeld aan de ene kant hoger dan aan de andere kant en veroorzaakt roetaanslag door onvolledige verbranding.

Ruiten reinigen

Ruiten reinigen

Sporen van kalkafzetting etc. op de ruit zijn niet te voorkomen. Demonteer de ruit voor goede reiniging. Voor vragen of reinigingsmiddelen kun je bij ons terecht.

Vergruisde gloeisteentjes

Vergruisde gloeisteentjes

Gloeisteentjes en vlokken in de haard kunnen op den duur vergruizen en verstopping van de brander veroorzaken. Een onregelmatig vlambeeld is een signaal.

Ventilatie

Ventilatie

Ventileer bij een open verbrandingssysteem goed, zodat je systeem veilig en beter werkt. Maak dan ook het ventilatierooster regelmatig schoon.

ONDERHOUDSSERVICE GASHAARD

Heb je een gashaard of -kachel bij ons gekocht, dan kun je te allen tijde gebruik maken van onze onderhoudsservice. Wij kunnen ervoor zorgen dat jouw gashaard of -kachel deskundig wordt onderhouden, zodat je onbezorgd en veilig kunt blijven genieten van je gashaard of -kachel.
We reinigen hierbij jouw haard/kachel volledig en controleren het toestel en de aansluiting op verschillende technische punten.

Wanneer je hiervan gebruik wilt maken of wanneer je graag meer informatie wilt ontvangen over het onderhoud van jouw toestel, neem dan gerust contact met ons op. Contact

 

ONDERHOUDSSERVICE GASHAARD