Bezoek ook Vestia Warmtetechniek

Pelletkachels


Stoken op pellets is een nieuwere vorm van verwarmen welke de laatste jaren in ontwikkeling is. De aanvoer van pellets en de snelheid van de ventilator met de hoeveelheid warme lucht die geblazen wordt is elektronisch instelbaar.
Een pelletkachel volstaat prima voor het gebruik in een goed geïsoleerde woning, omdat de temperatuur eenvoudig constant is te houden. Door vooraf een tijd in te stellen kan de kachel automatisch ontsteken en de ruimte op de juiste temperatuur brengen en houden met een laag verbruik aan pellets.  
Zelfs stroomloze aandrijving behoort tot de mogelijkheden.

Verticaal rookkanaal

Verticaal rookkanaal

Een pelletkachel dient aangesloten te worden op een verticaal rookkanaal. Een gevel- of muurdoorvoer kan grote problemen geven en is volgens wettelijke eisen eigenlijk onmogelijk.

Gekeurde pellets

Gekeurde pellets

Maak alleen gebruik van EN(+a1) gekeurde pellets om schade aan de kachel en slechte verbranding te voorkomen. Gekeurde pellets zijn licht van kleur en bestaan 100% uit zaagsel van vuren en grenen.

Goed onderhouden

Goed onderhouden

Maak, na ieder gebruik, de aslade en het 'vuurbakje' goed schoon om storingen en vervuiling te voorkomen. Zorg voor een jaarlijks onderhoud van het gehele toestel in het belang van veiligheid en behoud.

Voorbeelden

Pelletkachels zijn in hun uitstraling en vlambeeld de laatste jaren in ontwikkeling om een sfeervolle verwarmer te worden.