Bezoek ook Vestia Warmtetechniek

Houtgestookte haard of -kachel


Wil je een extra huiselijkheid creëren in je woonkamer of in een andere ruimte in of om je huis?
Een houtgestookte haard of -kachel betekent genieten van sfeer en behaaglijke warmte. De geur van brandend hout en het geknetter van vuur geven een heerlijk gevoel. Het vlammenspel van écht vuur maakt het helemaal af.

In ieder huis, bij elke stijl past een andere haard. Heb je een landelijk interieur? Of ga je liever voor een strak design? Of vraagt jouw huis een klassiek concept? Maakt het plaatsen van een schouw of geïntegreerd maatwerk plateau of houtnis jouw ultieme huiskamergevoel compleet?

Neem onze inspiratieruimte gerust als startpunt op weg naar jouw thuisgevoel; daar waar warmte, gezelligheid en samenzijn bij elkaar komen. 

 

 

 

 

 

Optimale warmtebron

Optimale warmtebron

Houtkachels, Ecodesign genormeerd, zijn efficiënt als warmtebron en kunnen een hoog rendement behalen, met besparing op je stookkosten.

Klimaatbewust

Klimaatbewust

Hout als brandstof is CO2 neutraal. Bij een juiste verbranding, komt er niet meer CO2 vrij dan bij het natuurlijke wegrottingsproces van hout.

Écht vuur

Écht vuur

Puur natuur. Met een houtgestookte kachel geniet je volledig van het geluid van knetterend vuur en de heerlijke geur van brandend hout.

Lokaal verwarmen

Lokaal verwarmen

Dé directe warmtebron op de plek waar je het wilt en wanneer je het wilt. Behaaglijk fijn als lokale (bij)verwarming bij moderne huisverwarming.

Zelfvoorzienend verwarmen

Zelfvoorzienend verwarmen

Functionaliteit en aangenaam genieten treffen elkaar, door minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en gasprijzen die fluctueren.

Openhaard renovatie

Openhaard renovatie

Doen! Het levert een eigentijdse warmtebron op met fors hoger rendement en een zeer sterke vermindering van uitstoot. Het warme thuisgevoel!

GESLOTEN OF OPEN HOUTGESTOOKTE HAARD

De warmte van een gesloten haard of -kachel.
Een gesloten haard of -kachel kan de hele ruimte aangenaam verwarmen. Als bron van hernieuwbare energie kennen gesloten haarden of - kachels een hoog rendement van 75-85% met een lage uitstoot, wat stoken veel duurzamer, efficiënter en schoner maakt.

De echte open haard; niet meer van deze tijd.
Een open haard kan omschreven worden als een open stookplaats; het bevat geen techniek. Een open haard is daarmee niet duurzaam, behaalt een zeer laag rendement rond 15% en hoge uitstoot door onvoldoende en slechte verbranding.   

Met de ontwikkelingen in onze huizenbouw, als wtw en meganische afzuiging is integreren van een open haard niet meer mogelijk. Buiten dat ook niet meer van deze tijd, omdat het te vervuilend is.

GESLOTEN OF OPEN HOUTGESTOOKTE HAARD

VERSCHILLENDE SYSTEMEN HOUTVERBRANDING

Vestia maakt onderscheid tussen de verschillende systemen met houtverbranding. Neem een ingebouwde houtkachel, liftdeurhaard, vrijstaande houtkachel of open haard. Daarnaast zijn er verschillende materiaalsoorten beschikbaar. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling en houdt op een andere manier warmte vast. In onze showroom vind je de diverse mogelijkheden en voorzien we je graag van informatie en advies over de verschillen en mogelijkheden, uitgaande van jouw persoonlijke wensen en woonsituatie.

HOUD DE CONDITIE VAN JE HAARD OPTIMAAL

Je kunt zelf ook het nodige doen om de conditie van je houthaard of -kachel optimaal te houden.
Het is verstandig om aandacht te hebben voor een aantal zaken en je haard en het rookkanaal jaarlijks van onderhoud te voorzien.

 Informatie onderhoud

HOUD DE CONDITIE VAN JE HAARD OPTIMAAL