Houtkachel of -haard deskundig onderhouden

Periodiek onderhoud van je houthaard of houtkachel, maar bovenal het rookkanaal, is essentieel voor de werking van het toestel en komt ten goede van je veiligheid en comfort. Ook wanneer een kachel of haard niet zo vaak wordt gebruikt, adviseren wij één keer per jaar onderhoud te (laten) plegen en aandacht te hebben voor onderstaande zaken.

Heb je een haard of kachel bij ons gekocht dan kun je uiteraard bij ons terecht voor onderdelen en service. Op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? Neemt gerust contact met ons op als je hierover vragen hebt.

Onderhoud houtkachels & -haarden


Je kunt zelf het nodige doen om de conditie van je houthaard of -kachel optimaal te houden. Het is verstandig om aandacht te hebben voor een aantal zaken en jouw haard en het rookkanaal jaarlijks van onderhoud te voorzien.

Ventilator tijdig schoonmaken

Door een ventilator op tijd schoon te maken, wordt onnodige slijtage en vervelend geluid voorkomen en wordt de levensduur in het algemeen verlengd.

Afdichting in de deur

Voorkom een dalende verbrandingstemperatuur, vuil branden en verminderde regelbaarheid door het koord, in afdichting van de deur, tijdig te vervangen.

Uitneembare vlamplaat

Controleer, indien aanwezig, de plaat op uitneembaarheid en voldoende bewegingsruimte. Het voorkomt problemen door oververhitting/uitzetting.

Schoorsteen vegen

Laat de rookgasafvoer jaarlijks vegen om problemen als brand te voorkomen. Je verzekering kan dit als voorwaarde stellen.

Renovatie van uw schoorsteen

Schoorstenen vertonen soms bijv. scheurtjes. Het plaatsen van flexibele rvs buis optimaliseert de schoorsteen en houdt deze probleemloos bruikbaar.

Let op malafide veegbedrijven

Er bestaan malafide bedrijven, die je op kosten jagen of angst aanjagen. Neem, bij vragen of twijfels, gerust contact met ons op.