Gasgestookte haard of kachel


Eenvoudig een ontspannen sfeer creëren. Bij een gashaard of -kachel ontsteek je met één druk op de knop een prachtig vlammenspel. Met een afstandsbediening of een app op je telefoon of tablet bedien je je gashaard.

Profiteer van een veilige en zuinige gashaard of -kachel en creëer de look van een houtgestookte haard.
En dat in grote diversiteit in afmetingen en uitvoeringen.

Genieten van de warmte en het gemak van een gashaard zonder de aanwezigheid van aardgas behoort ook tot de mogelijkheden. De ontwikkeling van gashaarden op propaan of butaan, kortom flessengas, biedt daarin een uitkomst. Benieuwd? We staan je graag bij met advies en mogelijkheden.

Eenvoudig te bedienen

Met één druk op de knop laat je het vuur ontwaken. Met een afstandsbediening, smartphone of tablet is je haard gemakkelijk te bedienen.

Realistisch vuur

Het realistische beeld van echt vuur kan nauwkeurig worden nagebootst en geeft een prachtig vlambeeld in een gashaard of –kachel.

Veilige gashaarden

Gesloten gashaarden zijn voor de luchtvoorziening volledig afgesloten. Open gashaarden kennen restricties en worden beveiligd door de thermische terugslagbeveiliging.

Open gashaard

Net als bij een open houtgestookte haard, wordt de benodigde zuurstof bij een open gashaard systeem ook uit de ruimte waar de gashaard zich bevindt gehaald. De rookgassen worden via het afvoerkanaal naar buiten afgevoerd.

Dit systeem vereist verplichte maatregelen, in de vorm van bijvoorbeeld een rookgasventilator, om rookterugslag door onderdruk te voorkomen.


Gesloten gashaard

Bij een gesloten gashaard systeem wordt de lucht die nodig is voor verbranding direct van buiten gehaald. De rookgassen worden door hetzelfde kanaal afgevoerd.

Dit zogenoemde concentrische kanaal kan uitmonden op het dak of - afhankelijk van je woonsituatie - ook op het platdak of zelfs in de gevel. In sommige situaties biedt een gesloten systeem daarmee meer mogelijkheden om de plaats van je gashaard in de woonruimte te bepalen.


Goed om te weten


​Een aantal dingen zijn belangrijk bij een gashaard:

Rookkanaal en gasaansluiting

Voor een gashaard heb je een rookkanaal en een gasaansluiting nodig. In sommige gevallen is ook een rookgasventilator nodig of vereist.

Aparte luchttoevoer

Bij open gas systemen is een aparte luchttoevoer nodig welke bij de haard uitkomt. Het vereist vaak ook een rookgasventilator ivm veiligheid en trek.

'Fogging effect'

Door stofverbranding of door stoffen in bepaalde verf of stucmaterialen kan je toestel bijdragen aan verkleuring van wanden en plafonds.

Houd de conditie van je haard optimaal

Ook zelf kun je het nodige doen om de conditie van je gashaard of gaskachel optimaal te houden. Het is verstandig om aandacht
te hebben voor een aantal zaken en je haard van technisch onderhoud te voorzien.