Vrijstaande houtkachels

Vrijstaande houtkachels zijn nog steeds erg populair. Veranderingen in het ‘uiterlijk’ van de houtkachel blijven continu in ontwikkeling en gaan mee met de tijd in diversiteit en uitstraling. Maar ook de technische ontwikkelingen zijn niet achtergebleven. Dat maakt de houtkachel meer dan alleen een blikvangende sfeermaker.

Ben je van plan een vrijstaande houtkachel aan te schaffen? Kom gerust eens oriënteren in onze showroom.

Secundaire verbranding

Hete lucht in combinatie met onverbrande gassen maakt een tweede verbranding. Dit realiseert een rendement van zeker 80% en minder milieubelasting.

Regelbare luchttoevoer

Alle vrijstaande houtkachels zijn voorzien van een verstelbare luchttoevoer. Dit grote voordeel zorgt ervoor dat je het vuur gemakkelijk zelf kunt regelen.

Altijd zicht op vuur

Met een draaibare kachel of panorama kachel heb je altijd zicht op het brandende vuur. Ook boven- of achteraansluiting kan een keuze zijn.

Voorbeelden


Tegenwoordig is er een grote diversiteit aan modellen en dus genoeg keuze in uitstraling. Neem bijvoorbeeld houtkachels met panoramisch zicht, draaibare kachels of de keuze tussen een boven- of een achteraansluiting op een kachel. Licht en ruimtelijke effecten zorgen voor een unieke creatie.