Houtgestookte haard of kachel


Wil je een behaaglijke sfeer creëren in je woonkamer of in een andere ruimte in of om je huis? Met een houtgestookte haard of kachel kun je intens genieten van sfeer en verwarming. De geur van brandend hout en het geknetter van vuur geven een heerlijk gevoel. Het vlammenspel van echt vuur maakt het helemaal af.

In ieder huis, bij elke stijl past een andere haard. Heb je een landelijk interieur? Of ga je liever voor een strak design? Ook een klassiek model is mogelijk, evenals het plaatsen van een schouw om je haard.

De gesloten houtkachels en inbouwhaarden, die we als erkend detaillist verkopen, voldoen aan de keuringseisen volgens de EcoDesign normen. Dit betekent een zeer lage emissie en fijnstof, naast het profijt van een hoog rendement en de mogelijkheid voor externe beluchting, wat zorgt voor een goed zuurstofgehalte in huis. Je haalt daarmee een duurzame warmtebron in huis welke, in combinatie met de juiste installatie, het juiste hout en de juiste manier van stoken, zorgt voor een volledige verbranding die CO2 neutraal is.

En ook met instructies en demo's over de juiste manier van stoken helpen we je graag, want met goed en op de juiste manier stoken genereer je een hoger rendement van je kachel of haard, draag je wezenlijk bij aan schone, gezonde lucht en bespaar je op stookkosten.

OPTIMALE WARMTE

OPTIMALE WARMTE

Het rendement van houtkachels is zeer hoog. Er zijn mogelijkheden van houthaarden als CV-haard, met kostenbesparing van stookkosten als groot voordeel.

MILIEUBEWUST

MILIEUBEWUST

Hout als brandstof is CO2 neutraal. Bij een juiste verbranding, komt er niet meer CO2 vrij dan bij het natuurlijke wegrottingsproces van hout.

ÉCHT VUUR

ÉCHT VUUR

Puur natuur. Met een houtgestookte kachel geniet je volledig; van het geluid van knetterend vuur en de heerlijke geur van brandend hout.

GESLOTEN OF OPEN HOUTGESTOOKTE HAARD

GESLOTEN OF OPEN HOUTGESTOOKTE HAARD

De warmte van een gesloten haard of kachel.
Een gesloten haard of kachel kan de hele ruimte verwarmen. Het is veilig in gebruik en het warmterendement is veel hoger, wat stoken duurzaam maakt.

De sfeer van een open haard.
Een open haard haalt zuurstof, om het hout te laten branden, uit de omgeving. Via een groot benodigd rookkanaal en rookgasventilator, wordt de lucht afgevoerd. Een open haard is dan ook meer voor de sfeer, weinig duurzaam en behaalt een laag rendement.

VERSCHILLENDE SYSTEMEN HOUTVERBRANDING


Vestia maakt onderscheid tussen de verschillende systemen met houtverbranding. Neem een ingebouwde houtkachel, liftdeurhaard, vrijstaande houtkachel of open haard. Daarnaast zijn er verschillende materiaalsoorten beschikbaar. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling en houdt op een andere manier warmte vast. In onze showroom vind je de diverse mogelijkheden en voorzien we je graag van informatie en advies over de verschillen en mogelijkheden, uitgaande van jouw persoonlijke wensen en woonsituatie.

HOUD DE CONDITIE VAN JE HAARD OPTIMAAL

HOUD DE CONDITIE VAN JE HAARD OPTIMAAL

Je kunt zelf ook het nodige doen om de conditie van je houthaard of -kachel optimaal te houden.
Het is verstandig om aandacht te hebben voor een aantal zaken en je haard en het rookkanaal jaarlijks van onderhoud te voorzien.

 Informatie onderhoud