Inbouw houtkachels

Hout stoken blijft populair. De ontwikkeling van houtkachels staat dan ook niet stil. Veel houtkachels zijn bijvoorbeeld voorzien van een secundair verbrandingssysteem en een verstelbare luchttoevoer.

Vestia heeft een diversiteit aan inbouwkachels, waar een schouw of ombouw omheen gerealiseerd kan worden.
Daarnaast hebben we inzethaarden, welke in feite kant-en-klaar in de opening van een bestaande haard of schouw worden geplaatst.

Ook maatwerk behoort bij ons tot de mogelijkheden wanneer je bestaande situatie een speciale afmeting vereist. Je hebt dus niet alleen de maatvoering van de ombouw in eigen hand, maar ook die van het vuur.

Secundaire verbranding

Hete lucht in combinatie met onverbrande gassen maakt een tweede verbranding mogelijk en levert een hoger rendement en minder milieubelasting op.

Regelbare luchttoevoer

Alle inbouw houtkachels zijn voorzien van een verstelbare luchttoevoer. Zo kun je de perfecte stand instellen en een ideale sfeer creëren.

Capaciteit

Je kunt de capaciteit van de kachel afstemmen op je woonkamer. Met 1kW (nominaal vermogen) kun je circa 10 m3 woninginhoud verwarmen.

Voorbeelden


De inbouwhaard is voorzien van glazen draaideur of liftdeur. Daardoor ligt het rendement van de inbouwhaard een stuk hoger dan dat van de geheel open versie. Om een op hout gestookte inbouwhaard kun je een ombouw laten zetten die geheel beantwoordt aan jouw wensen.