Houtgestookte haard of kachel


Wil je een behaaglijke sfeer creëren in je woonkamer of in een andere ruimte in en om je huis? Met een houtgestookte kachel kun je intens genieten van je sfeerverwarming. De geur van brandend hout en het geknetter van vuur geven een heerlijk gevoel. Het vlammenspel van echt vuur maakt het helemaal af.

In ieder huis en bij elke stijl past een andere haard. Heb je een landelijk interieur? Of ga je liever voor een strak design? Ook een klassiek model is mogelijk, evenals het plaatsen van een schouw om je haard.

Optimale warmte

Het rendement van houtkachels is zeer hoog. Er zijn mogelijkheden van houthaarden als CV-haard, met kostenbesparing van stookkosten als groot voordeel.

Milieubewust

Hout als brandstof is CO2 neutraal. Bij een juiste verbranding, komt er niet meer CO2 vrij dan bij het natuurlijke wegrottingsproces van hout.

Écht vuur

Puur natuur. Met een houtgestookte kachel geniet je volledig; van het geluid van knetterend vuur en de heerlijke geur van brandend hout.

Open of gesloten houtgestookte haard

Naast de bekende vrijstaande houtkachel kun je kiezen voor een open haard, maar ook voor een gesloten haard in de vorm een inbouw- of inzethaard.

De sfeer van een open haard.
Bij een open haard wordt de zuurstof, om het hout te laten branden, uit de omgeving gehaald. Via een rookkanaal met grote diameter, veelal benodigd voorzien van rookgasventilator, wordt de lucht afgevoerd. Een open haard geeft vooral sfeer en verwarmt het deel van de kamer waarin hij zich bevindt.

De warmte van een gesloten haard.
Een gesloten haard of kachel kan de hele ruimte verwarmen. Het is veiliger in gebruik en het warmterendement is veel hoger. Duurzaam stoken? Kies dan voor een gesloten haard met CV-aansluiting.

Verschillende systemen houtverbranding


Vestia maakt onderscheid tussen de verschillende systemen met houtverbranding. Kies voor een ingebouwde houtkachel, liftdeurhaard, open haard of een vrijstaande houtkachel. Daarnaast zijn er verschillende materiaalsoorten beschikbaar. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling en houdt op een andere manier warmte vast. In onze showroom vind je diverse mogelijkheden, luisteren we graag naar jouw persoonlijke wensen en voorzien we je graag van informatie en advies over de verschillen en mogelijkheden.

Houd de conditie van je haard optimaal

Je kunt zelf ook het nodige doen om de conditie van je houthaard of -kachel optimaal te houden. Het is verstandig om aandacht te hebben voor een aantal zaken en je haard en het rookkanaal jaarlijks van onderhoud te voorzien.