Tuinhaarden van o.a. gietijzer, steen, RVS & hout

Tuinhaarden zijn het sfeervolle verlengde van je woonkamer. Heerlijk voor een zomeravond of een koude winteravond; een ultiem gevoel van sfeer en gezelligheid. Gas gestookt, hout gestookt, tafelvuren, verrijdbaar of op een vaste plaats; er is veel mogelijk. Zo ook maatwerk. Met name wanneer je een buitenhaard op hout overweegt, is het belangrijk om rekening te houden met je directe woonomgeving en juiste plaatsbepaling om een rookkanaal te kunnen installeren welke volstaat. Je kunt bij ons gerust binnenlopen voor advies.

Tuinhaard annex barbeque

De tuinhaard creëert extra sfeer en warmte tijdens de koelere zomeravonden. Diverse haarden kunnen ook als barbecue worden gebruikt; optimaal genieten.

Direct genieten op elke plek

Veel haarden zijn verrijdbaar: makkelijk te verplaatsen naar elke plek in de tuin. Maar, veiligheid boven alles; verplaats nooit een brandende haard!

Haard in je tafel

Een inbouw haard voor in een tafel wordt compleet gemonteerd geleverd en kan direct in een opening van elk tafelblad ingebouwd worden.

Waar dien je rekening mee te houden?

  • Het is verstandig om je tuinhaard in de winterperiode binnen te zetten voor behoud van een langere levensduur.
  • Het is van belang dat je de haard plaatst op een brandvrije, stevige ondergrond, om de kans op kantelen uit te sluiten.
  • Bij houtgestookte open tuinhaarden is het mogelijk dat er brandend hout op de vloer terecht komt. Het is dan ook handig om altijd een pook of tang in de buurt van je haard te hebben.
  • Plaats een tuinhaard bovendien nooit in de buurt van een rieten dak of een houten wand om brandgevaar te voorkomen.
  • Voorkom rookoverlast voor je directe omgeving door je goed te laten informeren over de plaats van een houtgestookte tuinhaard en de hoogte van het afvoerkanaal op je tuinhaard.

Voorbeelden


Een tuinhaard, voor extra sfeer in je tuin of op het terras.
Je ziet hier onze verschillende tuinhaarden, van welke diversen te bezichtigen zijn in en bij onze showroom.