Vestia nieuws


Ons bedrijf is altijd volop in beweging evenals onze leveranciers. We houden u graag op de hoogte van nieuws en mooie redactionele artikelen.

Romantische premium villa met haard van Vestia

november 2018

Wolfs Architecten ontwierp deze Brabantse villa: een moderne, knusse en romantische plek. De woonkamer, met open haard van Vestia, vormt het centrum van de woning waar ontspanning en inspiratie bij elkaar komen.

Lees het volledige artikel.

Betoverende buitenruimte met haard van Vestia

november 2018

De ontwerpen van tuinarchitect Erik van Gelder kenmerken zich door harmonie en synergie. Erik stond onder andere in voor het totaalontwerp van de buitenruimte van een luxueuze buitenruimte bij een nieuwbouwvilla in Noord-Brabant. Een haard van Vestia maakt ook deel uit van deze prachtige tuin. De haard straalt warmte uit en vormt een imposante blikvanger tussen zwemzone en poolhouse.

Lees het volledige artikel.

Stimulering van kwalitatieve haarden en kachels

januari 2018

Particulieren en bedrijven die een hoogwaardig kwalitatieve houtkachel of gashaard kopen ter vervanging van een oud toestel (15 jaar of ouder) of openhaard,
kunnen met ingang van 1 januari 2018 een inruilpremie krijgen op het aankoop- en installatiebedrag. De Vervangingsregeling oude houtkachels, haarden en openhaarden,
een initiatief van de NHK (Nederlandse Haarden- en Kachelbranche), is er op gericht om verouderde en bovenmatig vervuilende toestellen uit de markt te verwijderen.

Vuur.... uit water

november 2017

Met de E-Matrix zet Faber de stap naar de ultieme vuurbeleving voor die situaties waarin een hout- of gashaard niet mogelijk is.
Een nieuw ontwikkelde inbouwhaard, die het mogelijk maakt om te genieten van een sfeer- en vuurbeleving in een volwaardig haardconcept naar ieders persoonlijke wens.
Dit is hoe water en vuur samengaan; het vuurbeeld ontstaat namelijk uit waterdamp in combinatie met verlichting c.q elektriciteit, uitgevoerd in een inbouwconcept waarbij een vaste aansluiting op de waterleiding zorgt voor het complete gevoel.

Voluit branden, maar niet te warm stoken?

oktober 2017

​....dat kan met deze prachtige houtkachel van Hase. Met de Elvas ben je in staat om een meest mooi vlammenspel te creëren, zonder teveel warmte te produceren. De kachel is, met zijn 3-6 Kw, daardoor zeer geschikt voor mensen met een energie zuinige woning, die ook de wens hebben om te genieten van de gezelligheid van een knapperend vuur. Uniek in zijn uitvoeringsmogelijkheden en tevens ook draaibaar, past deze kachel eigenlijk in elk interieur.

Reny buitenhaarden actie bij VT WONEN

​mei 2017

Ook zo’n zin in zomer? Heerlijk buiten tot in de late uurtjes bij de warmte en gezelligheid van je eigen buitenhaard.
Dat kan; met de buitenhaarden van Reny.
Benieuwd? Kijk dan op zondag 14 mei 2017 om 18.30 uur op SBS6 naar VT WONEN ‘weer verliefd op je tuin’ en wie weet heb jij dan binnenkort je eigen warmte en gezelligheid in de tuin.
Wil je meer informatie neem dan gerust contact met ons op.


Vestia verhuist!

januari 2017

Een nieuw pand, nieuwe inspiratie voor iedereen die graag wil genieten van warmte en sfeer. Momenteel bouwen we hard aan een geheel nieuwe showroom op een geheel nieuwe plek aan de Jules Verneweg 22, te Tilburg.
Vanaf 1 februari 2017 openen we daar onze deuren.

Helemaal af is het dan nog niet; de welbekende puntjes op de i nemen nog wel enige tijd in beslag, tussen al het lopende werk door. Klanten gaan tenslotte voor.
Maar de basis is gelegd, er brandt vuur en er is koffie en thee, dus je bent van harte welkom.

Juni 2016

MOST WANTED AND 100% MADE IN JAIL…
Dat zijn de buitenhaarden, vuurkorven, barbeques & tools van Bad Boys Brand.
Bad Boys Brand smeedt en last in Nederlandse gevangenissen en doen daar niet niet schimmig over. “Wat de gedetineerden gedaan hebben weten wij niet en daar gaat het ook niet om, maar ook mensen die een ernstig delict hebben gepleegd zijn mensen; mensen die wat kunnen”, zo luidt het devies. Het gaat om eigenwaarde creëren, een mooi product maken en werk verschaffen.
Een mooie win-win situatie; als klant krijg je letterlijke warmte, daar waar gedetineerden figuurlijk warm worden door met iets positiefs, goeds bezig te zijn en iets moois te creëren!
Kom en ervaar dit mooie initiatief in onze showroom of kijk alvast op de pagina van onze tuinhaarden https://vestiakachels.nl/tuinhaarden

Faber MatriX-lijn

maart 2016
Faber heeft nu de MatriX-lijn ontwikkeld; haarden die modulair samen te stellen zijn. Er kunnen op de basishaard allerlei toevoegingen gedaan worden, zoals verschillende inbouwkaders, achterwanden, de Symbio lichtmodule, ITC besturing met gratis App, ontspiegeld glas.
De nadruk ligt volledig op het vuur; geen dominante lijsten of zwarte screen-randen, maar een bescheiden vormgeving met vloeiende, doorlopende lijnen. De brandende keramische houtstammen van de Logburner 2.0 geven een nóg realistischer vuurbeeld. 5 schakelbare branders en een ecoboost functie voor de thermostatische regeling.

Wens je even geen warmte van een gloeiend kolenbed? Met de Symbio lichtmodule is het kolenbed met de afstandsbediening in en uit te schakelen. Het kolenbed wordt verlicht met een energiezuinige LED module
waardoor, zonder de extra warmteproductie, toch van licht en sfeer kan worden genoten.

Een geheel nieuw interieur met een haard van Vestia

Novalis-O heeft jarenlange ervaring in het inrichten van woningen en het samenstellen van unieke interieurs. Novalis-O is met name trots op de nieuwe look van deze grote villa. De haard in deze prachtige woning is gerealiseerd door Vestia.

Bekijk het volledige artikel voor een compleet beeld van de woning.

Oogstrelende interieurcreaties in samenwerking met Novalis-O

De designmeubelwinkel Novalis-O presenteert in Excellent Leven & Wonen een nieuw referentieproject, waar Vestia ook aan mee heeft gewerkt.

Bekijk het volledige artikel voor een compleet beeld van de woning.

Helex I-Frame 2.0

November 2015

Nieuw in de I-Frame gashaardenlijn van Helex zijn de I-Frame 73 38 2.0 en de 73 66 2.0

De I-Frame van Helex kan volledig worden geïntegreerd in de wand, waarbij er nauwelijks zicht is op stalen delen of lijsten. Een haard die met zijn strakke vorm één geheel vormt met het ontwerp in uw kamer, of deze nu klassiek of modern is ingericht.
De fraaie grote vorm van het glas geven een prachtig zicht op het realistische vlammenspel.

Net als de overige I-Frames, worden de toestellen compleet geleverd met convectieroosters en afstandsbediening met separate inbouwcassette. Optioneel zijn de toestellen leverbaar met lamellen wandset of zwart spiegelende glazen achterwand.
Voor het vuurbed kunt u kiezen uit houtset (standaard), pebbles, carrara- of basaltsplit.

De haard wordt standaard geleverd met een dubbele brander. De mogelijkheid bestaat om deze brander te laten moduleren met behulp van de meegeleverde I-mode. Hiermee kunt de warmte opbrengst en het gasverbruik met maximaal 60% reduceren.

Nieuwe lijn Wanders Smart doorlopend glas

November 2015

De naam inzethaard zegt het al: de inzethaard wordt normaal gesproken in een bestaande open haard geplaatst. Hierdoor wordt het stoken efficiënter, prettiger en milieuvriendelijker.

Fabrikant Wanders is al sinds jaar en dag specialist op het gebied van inzethaarden. Dit jaar is het tijd voor een grote optische verandering: een spectaculair vernieuwde inzetlijn waarbij het glasraam, ook bij hoek en driezijdige modellen, uit één stuk bestaat.

Dankzij deze verandering zullen veel consumenten de Smart haarden als mooier ervaren dan andere inzethaarden. De Smart serie is leverbaar vanaf half november en zal
dan ook direct in onze showroom worden geplaatst.

Vestia in samenwerking met Willemsenu

Vestia werkt regelmatig samen met architecten. Architect Frank Willems van Willemsenu heeft een bestaand woonhuis getransformeerd naar een herkenbaar pand met een warme, eigentijdse uitstraling en consequent materiaalgebruikt. Wie vanuit de tuin door de glaspuien naar binnen kijkt, ziet meteen de leefkeuken en de open haard van Vestia.

Lees het volledige artikel voor meer informatie over dit project.

Kom binnen!

Oktober 2015

Een 3e jaars middelbare scholier van De Nieuwste School heeft zijn passie voor filmen met enthousiasme vertaald naar een gave video impressie van ons bedrijf. Zie pagina ‘over Vestia’.