Open haard op hout

Het stoken van een open haard kent zo zijn charmes. Een knapperend vuur, de typische reuk en het rustgevende. Het stoken van een houtgestookte open haard heeft echter ook zijn keerzijden. Met de kennis van nu zijn er veel betere alternatieven met een schonere verbranding en een hoger rendement. Beter voor je binnenmilieu en voor je woonomgeving.

Overweeg je toch een open haard op hout te realiseren, kom dan zeker eens langs. We kunnen dan goed adviseren en de mogelijkheden samen afwegen.

Rendement

Het rendement van een, op hout gestookte, open haard is niet heel hoog. Dit is nadelig voor je woonomgeving en binnenmilieu, omdat de verbranding van het hout vaak onvolledig is.

Alternatieven

Haarden met een ruit of een vrijstaande kachel beschikken over geavanceerde stooktechnieken die garant staan voor hoog rendement, maximale verbranding en schone ruiten.

Haardhout verbranden

Een totale, goede verbranding van hout is essentieel om roet en teer in je schoorsteen te voorkomen. Het is daarom van belang dat je gebruik maakt van schoon, volledig droog hout of houtbriketten.