Open gashaard en open gasvuren

Een gashaard met open verbranding heeft de charme van een hout gestookte open haard. Open gasvuur betekent dat de haard zijn verbrandingslucht haalt uit de ruimte waarin hij staat. Een open gashaard of open gasvuur kent daarom ook beperkingen. Er zijn veel mogelijkheden in ontwerp van een open gashaard. Het is mogelijk om een open gasvuur op maat te ontwerpen en te realiseren. Echter, dat voor een open gasvuur specifieke technische eisen gelden mag niet worden vergeten. Juist omdat iedere specifieke eis goed bekeken moet worden vanuit de woonsituatie, voorzien wij je daarin graag van informatie in een persoonlijk gesprek.

Verticaal rookkanaal nodig

Voor een open gas systeem is een verticaal kanaal altijd nodig. Vaak moet er ook een pijp van buiten tot aan de haard voor aanvoer van voldoende lucht zijn.

Rookgasventilator

Een rookgasventilator is altijd verplicht bij een gasgestookte openhaard in een mechanisch geventileerde woning. Dit voorkomt nare geuren in huis.

Stralingswarmte

Een open gashaard is vooral een sfeermaker in huis en geeft meestal stralingswarmte. Het rendement van een open systeem ligt op circa 15 procent.

Voorbeelden


​Open gashaarden en/of open gasvuren zijn veelal maatwerk en zijn dan ook vaak uniek in zijn uitvoering.